DE CE IZOLAM MANSARDA?
Importanta izolatiei mansardei
In cazul in care mansarda dumneavoastra nu este folosita cu regularitatate, se poate izola mansarda si astfel caldura de la camera in care locuiti sa nu se elimine prin mansarda. In cazul in care folositi mansarda ca o camera de zi, cea mai buna solutie este sa va izolati acoperisul cu poliuretan rigid pulverizat. Mansardele care nu sunt locuite si al caror acoperis nu este izolat, si se intind pe mari suprafete determina 35% din pierderea totala de energie. Izolarea de mansarda este o solutie similara cu izolarea acoperisului. Izolatia cu poliuretan poate fi usor si eficient aplicata pentru a izola peretii acoperisului. Spuma izolanta urmeaza conturul de suprafata si adera la toate materialele si suprafetele. Ea protejeaza impotriva frigului, caldurii, umiditatii. Izolarea acoperisului se poate face nu numai pe interior cat si pe exterior.
Utilizati sau nu mansarda?
Izolarea mansardei cu spuma poliuretanica
Prin aplicarea unui strat protector de spuma poliuretanica pot fi evitate efectele nocive ale soarelui, vantului , ploilor. Spuma poliuretanica poate fi folosita in izolarea acoperisurilor inclinate cat si acoperisurilor plate. Materiale clasice izolante (de sticla sau vata minerala), in acoperisurile inclinate, datorita capriorilor cer masuri suplimentare de etansare. Datorita cresterii facturilor de energie tot mai multe persone apeleaza la izolarea acoperisurilor. Acest lucru poate fi realizat pentru constructii noi, dar, de asemenea, si pentru renovari sau chiar pentru casa in care locuiti deja. Izolatia acoperisului cu poliuretan se realizeaza rapid si usor.
Avantajele izolării mansardei cu spumă poliuretanică
- Izolaţie mansardă cu trei beneficii majore printr-o singură lucrare: izolare termică , izolare hidro şi izolare fonică;.
- Izolaţia mansardei asigură o protecţie perfectă, fără îmbinari, suprapuneri sau, cel mai important, fără punţi termice.
- Durabilitatea izolaţiei mansardei în timp: Viaţa estimată a spumei poliuretanice rigide într-un mediu toxic de hală industrială este de cca. 50 de ani. Atât timp cât este protejată de razele UV şi de acţiuni mecanice puternice, putem spune că durata de viaţă a Izolaţiei cu spumă poliuretanică cu celulă închisă folosite la izolarea construcţiilor civile o atinge pe cea a imobilului.
- Izolaţia cu spuma poliuretanică cu celulă închisă nu întreţinerea arderea şi nici nu produce picături incandescente precum polistirenul, picături ce se pot transforma în noi focare.
- Protejează lemnul: deoarece în momentul aplicării spuma poliuretanică are forma de agregare lichidă aceasta pătrunde în spaţiile dintre scânduri şi aderă perfect la structura moleculară a lemnului, îmbrăcândul şi protejândul de dăunatori şi umezeală.
- Nu îngreunează şi rigidizează structura